Baking three more . . .

Oli ihan pakko leipoa kolme uutta limppua. Tällä kertaa rusinalimppuja rusinoilla.  Hiukan muutin ko reseptiä. Laitoin vähemmän fenkolia ja anista. Vähän enemmän voita mitä alkuperäisessä reseptissä oli. Lisäsin myös hiukan jauhettua pomerannsikuoria ja fariinisokeria ja tietysti RUSINAT. Lefa sanoi että  joulu on pelastettu ! Leivät ovat kuulemma lähestulkoon yhtä hyvät kun Primulan olivat. Minusta ovat tietysti vielä paremmat 😀

Eftersom dom russinbrödena jag bakade i lördags inte hade några russin så var jag absolut tvungen att göra nya i dag. Nu MED russin. Det var gentligen inget fel på dom tidigare brödena förutom att dom hade lite för mycken smak av fenkol och anis. Jag minskade mängden på bägge. Jag använde också mera smör än vad det stod i original receptet. Lade även till lite pomeransskal och farinsocker. Ja och naturligtvis RUSSINA.  Det blev perfekt ! Leif jublade att julen är räddad ! Brödena är så gott som lika bra som Primulas var. Nåja, enligt mej är dom naturligtvis ännu bättre 😀

Have been baking three more RAISIN bread today. I made some changes to the recipe. I used less of the fennel and anise. I duobled the amount of butter and added some orange peel powder and brown sugar and of course RAISINS.   The changes made it just perfect. Yummy  🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s