Februari, fastlagssöndag och vändag

 Ja mycket på en gång. Guuu så fort tiden går. Redan inne i mitten av februari. Helt underbart när dagen är så pass mycket längre redan att det är ljust när jag vaknar ca 7:30 tiden och ljust ända till ca 17:30. Efter en tid av vinterdeppis så börjar jag känna mig piggare och gladare. Ja och det bästa förståss; s o l e n  som tittat fram många dagar den senaste tiden. I går värmde den redan så det riktigt kändes genom kläderna.

Här är en av “vändagskorten” jag fotade och fixade till av en bukett tulpaner jag köpte i lördags. Jag hoppas ni alla, alla hade en riktigt underbar vändag. Vi blev uppvaktade av grannens härliga, goda, söta barn med hembakade fastlagsbullar som barnen bakat och vändagskort. Bullarna var goooda.

Ystävänpäivä

Vi, den kära gubben och jag, var också ner till stranden var gick av stapeln det årliga fastlagsevenemanget. Vi hade, åtminstone jag, hade inte varit på många herrans år. Men vädret var så inbjudande så vi passade på att slå två flugot med en smäll då vi också tog Canelo med på rundan. Hela omnäjden var på plats.  Det bjöds på korv, kaffe, bulle och saft. Skidtävlingar på isen för barnen. Och så dom stora dragplåstren. Häst och ponny.

P2140032C_1

 P2140043_1

I bakgrunden “pulkkabacken”. Ännu för ca 10 år sedan brukade jag ha en plastpåse i fickan när jag gick ut med våran då hund, Jacke. Sedan rutschade jag ned med Jacke springade bredvid. Jätteroligt. Tyvärr så vågar jag mig inte på konststycket numera.

 P2140038_1

Ponnyn var söt. Det var någon som sade att den redan är 20 år ! Den blev otroligt ompysslad. Klappad, kramad, borstad, matad med hö . . . ja det var hela tiden så många småttingar runt den så jag knappt kom åt att fota den. Inte i helfigur i alla fall.

Riktigt god fortsättning med härliga vårvinterdagar till alla som råkar titta in här.

2 thoughts on “Februari, fastlagssöndag och vändag

  1. Alice

    Tack, Lisa, för titten här inne hos mej : ) Ja visst Lisa är det härligt med lite byaevenemang och traditioner : ) Önskar dig en riktigt skön vår : )

    Reply
  2. Lisa

    Ja det är roligt hur fint det är för både barn och vuxna med evenemang som fastlagsfirandet! Barnen får vara tillsammans med föräldrarna, de vuxna blir som barn på nytt och alla har kul tillsammans!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.