St. Petersburg

Visiting St. Petersburg with "cousine" Britt Fri 12. – Sun 14.9. 

Äntligen var det då dags för resan med "kusin" Britt till Sankt Petersburg som vi bestämde oss för förra året hon var hos oss. Bussen gick 8:00 från Helsingfors. Vi var framme 17:30. Följande dag åkte vi till slottet Peterhof var vi promenerade i nästa 3 timmar. Med oss var en verkligen trevlig, skicklig guide som heter Julia. Slottet är stort, parken är stor, massor med fontäner och fullt med turister. Efter en underbart god lunch inne i St. Petersburg, ingick i resan, for vi till Isakskyrkan. Efter att ha beskådat den och tillbaks på hotellet ca 17:30 fick alla fritt göra vad den ville. Britt och jag ville prova åka metro. Väl nere upptäckte vi att kan man inte läsa (allt på ryska) så var det inte lätt att veta vilket håll vi skulle ta. Så vi åkte först åt fel håll ! Det kändes som om vi åkt 10-tals kilometer. Väl uppe på gatan var det en mycket vänlig och hjälpsam dam som stannade upp då hon såg hur bortkomna vi var. Så vi kom till sist dit vi skulle. Sedan promenerade vi tillbaks till hotellet. Måste säga att promenaden var mycket längre än vi tänkt. Men roligt vart det.

Nästa morgon åkte vi till Vinterpalatset. Även där var det fullproppat med turister. Vi hade igen med oss "våran" underbara, kunniga guide Julia som medryckande berättade om allt. Efter turen i Vinterpalatset hade vi ca två timmar på oss innan hemresan. Vi intog lunch på ett mycket trevligt ställe som jag glömt namnet på. Kl. 15:00 startade hemfärden och vi var tillbaks i Helsingfors 23-tiden.

Britt stannade kvar hos oss till onsdag eftermiddag. Så det blev tid för att både besöka "Roses trädgård", köpcentrum Sello och också att, som tidigare, att göra hallen, torget, Esplanden, Stockmann, Sokos och lunch på restaurang Vltava vid järnvägsstationen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.